Omletă țărănească


Vizualizari: 3.610

Filed under : Bucataria Artizanescu

Pentru că tot se laudă nevastă-mea peste tot că ea gătește de mama focului toată ziua, m-am gândit să-i fac în ciudă și am realizat un fel de omletă nervoasă, pe cât de țărănească și colorată, pe atât de ușor de făcut și sățioasă. Atenție, îngrașă, arde beregata, dar e salvatoare atunci când îți vine cineva flămând în vizită și n-ai ce să-i dai să mănânce! www.artizanescu.ro

Avem nevoie de următoarele ingrediente:

-o tigaie babană

-2 linguri de ulei (puteți să folosiți și de măsline, eu am pus de floarea-soarelui)

-5 ouă sănătoase

-1 ceapă mare

-2 ardei grași

-3 roșii

-100 de grame de slănină afumată

-100 de grame de brânză telemea

-o legătură mare de mărar

-piper măcinat

-zeamă de ardei iute

-sare

-castraveți murați

-ardei iuți umpluți cu brânză

Sunteți gata? Acțiune!

Batem ouăle bine, bine până fac spume. Aruncăm în compoziție (tigaia e încinsă, da?) șunca tăiată cubulețe, ceapa o căliți puțin înainte, roșiile, brânza. Așteptați, dar nu învârtiți în omletă! După vreo 10 minute puteți s-o scoateți din tigaie c-o paletă și s-o așezați pe un platou (din ceramică sau din lemn). Va fi mare! Și bună!

Presărați peste ea mărarul și o lacrimă de piper. Ornați omletoaia pe margine cu feliuțe de castraveți murați și ardei iuți umpluți cu brânză (are la Carrefour). Dacă nu aveți așa, puneți ardei iuți simpli.

Stropiți-o cu un vin pelin sau cu o bragă rece.

Dacă vă puneți pe cântar după, o să vedeți că nu v-am mințit. Cel puțin două kilograme veți pune pe voi.

Acum, vă las. Să aveți poftă!

Artizanescu

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns