Pentru că tot se laudă nevastă-mea peste tot că ea gătește de mama focului toată ziua, m-am gândit să-i fac în ciudă și am realizat un fel de omletă nervoasă, pe cât de țărănească și colorată, pe atât de ușor de făcut și sățioasă. Atenție, îngrașă, arde beregata, dar e salvatoare atunci când îți vine cineva flămând în vizită și n-ai ce să-i dai să mănânce!
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
-o tigaie babană
-2 linguri de ulei (puteți să folosiți și de măsline, eu am pus de floarea-soarelui)
-5 ouă sănătoase
-1 ceapă mare
-2 ardei grași
-3 roșii
-100 de grame de slănină afumată
-100 de grame de brânză telemea
-o legătură mare de mărar
-piper măcinat
-zeamă de ardei iute
-sare
-castraveți murați
-ardei iuți umpluți cu brânză
Sunteți gata? Acțiune!
Batem ouăle bine, bine până fac spume. Aruncăm în compoziție (tigaia e încinsă, da?) șunca tăiată cubulețe, ceapa o căliți puțin înainte, roșiile, brânza. Așteptați, dar nu învârtiți în omletă! După vreo 10 minute puteți s-o scoateți din tigaie c-o paletă și s-o așezați pe un platou (din ceramică sau din lemn). Va fi mare! Și bună!
Presărați peste ea mărarul și o lacrimă de piper. Ornați omletoaia pe margine cu feliuțe de castraveți murați și ardei iuți umpluți cu brânză (are la Carrefour). Dacă nu aveți așa, puneți ardei iuți simpli.
Stropiți-o cu un vin pelin sau cu o bragă rece.
Dacă vă puneți pe cântar după, o să vedeți că nu v-am mințit. Cel puțin două kilograme veți pune pe voi.
Acum, vă las. Să aveți poftă!
Artizanescu
RSS feed for comments on this post. TrackBack URI