Păpușile


Vizualizari: 5.624

Filed under : Oameni

Cică a fost odată o fată frumoasă, cum alta nu mai era pe pământ. Deșteaptă, studentă la litere, cu părul negru-albăstrui și ochi verzi, cu pielea albă și pe alocuri pistruiată. O minune de fetișcană, suspinau și băieții de la matematici și cei de la arhitectură, după gura ei!

Claudia, căci așa de numea superba, era amorezată de Claudiu, un tip exepțional, la fel de superb ca și ea, student la Istorie. Se iubeau nebunește și erau foarte nefericiți când nu se vedeau.

Dar, ca-n orice poveste, cineva trebuie să încălcească rău de tot ițele. Părinții fetei voiau să o mărite cu Tudor, un bărbat matur, cu avere și relații. Claudița nici să n-audă de așa ceva!

-Mai bine mor!, țipa ea de fiecare dată când mamă-sa deschidea subiectul.

Într-o zi, însă, fata a simțit că a rămas însărcinată. Cu Claudiu, firește. Cu toții au fost șocați: și părinții ei și ai băiatului. Nimeni nu dorea ca cei doi tineri să se căsătorească, mai ales că ambele familii aveau alte planuri pentru copiii lor.

-Ce ne facem? a întrebat Claudia.

-Nu știu, iubito! Pe mine vor să mă trimită în Franța la specializare, poate te uit…

-Și pe mine vor să mă mărite cu Tudor, de parcă am fi în secolul 18…

-Au înnebunit cu toții!

Vremea a trecut și Claudiei i-a venit sorocul, pentru că, în ciuda tuturor sfaturilor „binevoitoare” din partea ambelor părți, ea a păstrat sarcina. A născut două fetițe, gemene. Una semăna cu ea, cealaltă cu Claudiu. Le-a botezat Ana și Maria.

Pentru că toată lumea îi întorsese spatele și nu avea niciun ajutor din partea nimănui, tânăra a hotărât să le lase pe micuțe la o casă de copii, cu gândul să le ia când vor crește mai mari. Le-a lăsat câte o păpușică, așa cum avusese și ea, lucrată manual de bunica: din cârpe, îmbrăcată în costum popular românesc, cu păr din ațică moale și cu o mutriță tare drăgălașă.

Însă Claudia n-a mai apucat să-și vadă copilele mari. A murit într-un accident rutier la nici 28 de ani.

Ana și Maria au crescut și au fost date spre adopție, dar separat. Ce-au mai plâns, bietele de ele, când au fost despărțite! Ana a plecat în Anglia, cu noua ei familie, iar Maria a rămas acasă. Nu s-au dezlipit însă de cele două păpușele. Erau singurele amintiri de la mămica lor.

După 15 ani, minune: fetele s-au reîntâlnit. Fiecare avea în mână păpușica peste care lacrimile au curs șiroaie în toată vremea asta.

Și, de atunci, gemenele nu s-au mai despărțit niciodată, niciodată…

Dana Fodor Mateescu

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns