Artizanat de urgență!


Vizualizari: 2.867

Simțiți că vă scade nivelul patriotismul din sânge? Că nu mai aveți aer? Că uneori nu mai știți unde e cerul și unde e pământul? Că inima plânge după ceva și nu știți după ce? 

Că v-ați uitat obârșiile, neamurile, valorile și tradițiile populare strămoșești? Că nu vă mai atrage nimic din ceea ce a rămas de la străbuni? Că ați uitat cum arată și cum miroase un căuc sculptat, din lemn de tei, o farfurie de la Corund, un ou „scris” din Bucovina sau un ulcior cu țâță de la Horezu?

Ați uitat cum sună o doină cântată, dulce, la caval? De când n-ați mai simțit iarba udă sub tălpi și aroma de pâine proaspătă scoasă de tușa Lena din cuptorul de pământ?

Trebuie să mergeți la nași și nu știți ce să le faceți cadou? Sunteți invitați la un botez și n-aveți idee ce dar să duceți? Vreți să vă impresionați partenerii de afaceri, din alte țări, și doriți, urgent, să cumpărați câteva obiecte populare românești autentice?

E clar! Aveți nevoie de ajutorul unor specialiști în valori autentice românești. Artizanescu.ro vă stă la dispoziție cu idei, sfaturi și obiecte tradiționale românești, făcute de mâinile dibace ale meșterilor talentați .

Un român adevărat trebuie să-și pună pe el, măcar o dată pe an, o ie tradițională. El trebuie să mănânce dintr-un blid ceramic de la Horezu, să aibă o față de masă cu motive populare și să-și agațe pe perete, la Răsărit, o icoană pe sticlă și-un ștergar din bumbac care-i aduc aminte de mama…Sau de bunica.

Firește, nu e obligatoriu. Dar măcar încercați. O să vă simțiți altfel. Mai voi, mai liniștiți, mai români.

Dana și Răzvan Artizanescu

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns