Comorile ceramicii românești, la MȚR


Vizualizari: 2.077

Joi, 28 februarie 2013, ora 11, la librăria Cărturești din incinta Muzeului Țăranului, va avea loc lansarea cărții „Ceramica tradiționala din România”, autor Georgeta Roșu.

Olarii, olaria și zestrea patrimonială a Muzeului Național al Țăranului Român sunt „personajele“ acestei lucrări care mărturisesc despre perseverența unei instituții muzeale de elită și a unui muzeograf consecvent în a face cunoscut tezaurul național.

Cartea este tiparită de Editura Alcor si este publicată în colecția „Comori de Artă“.

În această serie autoarea a mai publicat Ulcioare de nuntă (1997 și 2000), Cahle (2001, în colaborare cu Ion Blajan); Măști, Masks, Masques (2002, în colaborare cu Irina Nicolau și Magda Andreescu); Icoane (2009) și Costumul tradițional din România (2011).

Bogăția și diversitatea patrimoniului ceramic din colecția Muzeului Național al Țăranului Român sunt pe deplin ilustrate în paginile lucrării, în cele aproape 250 de imagini fiind evidențiată o civilizație a lutului la comunitățile de pe teritoriul țării noastre al cărei început datează din zorii istoriei și continuă și azi.

E.M.

 

Comments

comments

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasa un raspuns